Kissat, kissanpentuja

Rotukissat ja erilaiset kissarodut

Oletko ?

Tunnetko erilaiset ?

Kiinnostaako sinua kissanäyttelyt, kissankasvatus ja kanssakäyminen muiden kissaihmisten kanssa?

Jos vastasit kyllä, niin silloin sinun kannattaisi ehkä hankkia itsellesi rotukissan pentu.

Singapura kissanpentuja

CC BY by Lil Shepherd

Kissarotuja on useita kymmeniä, mutta jaetaan yleisimmin neljään eri luokkaan: itämaisiin kissoihin, puolipitkäkarvaisiin kissoihin, pitkäkarvaisiin ja exotic-kissoihin sekä lyhytkarva- ja somalikissoihin.

Itämaisia kissarotuja ovat balineesi, itämainen lyhytkarva ja itämainen pitkäkarva, peterbald, seychellien lyhytkarva ja seychellien pitkäkarva sekä siamilainen kissa. Rotukissanäyttelyissä nämä kaikki itämaiset kissarodut on luokiteltu kategoriaan IV.

Puolipitkäkarvaisia kissarotuja ovat american curl, maine coon, neva masquerade, norjalainen metsäkissa, siperialainen metsäkissa (eli siperiankissa), pyhä birma, ragdoll sekä turkkilainen angora ja turkkilainen van. Rotukissanäyttelyissä puolipitkäkarvaiset kissarodut luokitellaan kategoriaan II.

Pitkäkarvaisia ja exotic -kissarotuja ovat puolestaan persialainen kissa sekä exotic kissa. Rotukissanäyttelyissä pitkäkarvaiset ja exotic -kissarodut luokitellaan kategoriaan I.

Lyhytkarva- ja somalikissarotuja ovat abessinialainen, bengali, brittiläinen, burma, burmilla, cornish rex, devon rex ja german rex, cymric, egyptinmau, eurooppalainen, japanin bobtail ja kuriilien bobtail, kartusiaani, korat, manx, ocicat, sfinx ja don sfinx, singapura, snowshoe, sokoke, somali sekä venäjänsininen kissa. Rotukissanäyttelyissä lyhytkarva- ja somalikissarodut luokitellaan kategoriaan III.

devon rex kissa

CC BY by andrechinn

Mistä voi hankkia?

Rekisteröityjä ja rokotettuja puhdasrotuisia rotukissan pentuja voit hankkia ja löydät suoraan kissojen kasvattajilta esimerkiksi Suomen rotukissayhdistyksen kotia etsiviä kissanpentuja -sivulta.

Siamilainen kissa pentuja

CC BY by minorleo

Siamilaisen kissan pentuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *